8. nap: A kör bezárul

A sok „Lagzizástól” - ahogy az erdelytúrázók egymás között nevezik a szilágysági vendéglátóink által kimondottan nekünk szervezett zenés-táncos lakomákat - úgy kimerült a társaság, hogy szombaton, a Szilágyság túra utolsó napján az sem tudott felkelni időben, aki a többieket kellett volna költse.

Indulás előtt megemlékeztünk Elton John egyedi stílusáról, neki mondjuk krokodil és zebra mintás női kalapja is van.....

Tudván, hogy az első megálló aznap Bagos fürdőn lesz, ahol az ebéd is ott kell érjen, végül csak elkezdődött a befejező nap is. Ráadásul annyira rövid volt az út Bagosig, hogy meg sem tudott fájdulni az emberek elnyűtt, feltört feneke a bicikliülés kellemetlen érintésétől, máris kellett áthelyezni a Bagos fürdő teraszának a fapadjaira, s ott aztán a hét folyamán hallott tiszta népzenétől nagyon eltérő dijuvishu zenére lehetett sörözni és miccsezni. A változatos, divatos sör - miccs menü mellett volt aki kipróbálta a termálfürdőt is, amely büdösnek büdös, melegnek meleg - kellemes lábvíz hőmérsékletű - de a színe , az eddig megismert termálfürdőktől eltérően fehéres, az állaga savó szerű a mésztől. 

Az erdélytúrázók a nem átlátszó vízben is megtalálják egymást és blokkban mozognak....
A strand maga nagyon felkapott, legalább annyira mint húsz évvel ezelőtt, annak ellenére, hogy azóta semmit nem fejlesztettek, újítottak rajta, hűen őrzi a „letűnt” szocialista rendszer fürdődesign-ját.
Aki túl kevésnek találta a szombatra jutó  harminc egynehány kilométer tekerést, az kipróbálhatta a helybéli aznap betoppant nagyfalusi biciklistársaink által ajánlott opcionális húsz kilométeres túrácskát, amely a Jáz völgyébe vezetett, ahol vízesésecskék is akadtak, amelyek szépsége és természetessége már már giccsszerű, mindenesetre a résztvevők nagggggggyon élvezték.

     


A megszokott csirkecomb-püre ebéd után a besörözött, lefürdött társaság útnak indult a túra utolsó templomát (sokak megkönnyebülésére) meglátogatni Magyarkecelbe. 

Ne milyen szép bárányos-gémes kútak vannak „a hepehupás vén Szilágyban”.

Itt végre felhangzott a helyi lelkész szájából a túra során általunk sokat emlegetett klasszikus „ ne hagyjátok a templomot és az iskolát...”.

A templom érdekessége, hogy nincsen tornya, de van mellette egy fából épult impozáns harangláb.

Ezt a templomot sem hagytuk....ki....
Mindenki fellélegzett ettől, és a híres mondatot záróakkordnak elkönyvelve elindult befejezni a túrát, oda ahol kezdte: az Agapé panzióba. Az záró estére betervezett csapatversenyt egy pár csapat már a panzió udvarán megkezdte, a „Vagánkodás” című versenyszámmal.

Volt aki a saját biciklijével vagánkodott.....

Volt aki csinált magának új biciklit emberből, és azzal vagánkodott...

Finálé: az erdélytúrázók visszaérkeztek - bezárván a kört - a Szilágyság azon pontjára, ahonnan elindultak pontfix egy héttel azelőtt, felfedezték, megismerték és megszerették Erdély egy újabb varázslatos régióját, élőerdélyiül mondva „ Erdély Elvarázsolt”, és ami ezután következett a túra záró estéjén, az top-szekret, magyarul akinek eláruljuk, az többé nem lehet élő erdélyi.

Kommentek

Mesi | 2011.08.18 10:17
A kalapoooooooom .............
 
Fülöp Attila | 2011.08.18 11:32

Minden nagyon szép és jó, csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a képen látható vagánkodás nem szakszerű, ugyanis azt az alábbis képen látható módon kell végrehajtani:

Szakszerű vagánkodás

Kerékpár teljes terjedelmével a fej fölött;
maci, gyermek has alatt.

 
Kriszta | 2011.08.18 12:53
Mentünk - Mentünk, elvarázsolódtunk, nagyszerű csapat voltatok, köszönet mindenért!
 
Hannus | 2011.08.18 13:28
Hahahaha :)))) koszi Fulci, ezt jovore feltetlenul helyesen kell majd csinaljuk, ha mar vagankodunk, vagankodjunk rendesen :P
 
Stefi | 2011.08.18 22:12
Nem is voltatok vagánykodók, nagyszerűen -népszerűek voltatok!!!! Csak igy tovább!!!!
 
Tündi | 2011.08.19 07:03
Köszi Attila az útmutatást, jövőre mindenképp figyelembe vesszük ;) Elvégre Hubának igaza van: Ha valamit megcsinálsz csináld meg rendesen! :D
 
Tündi | 2011.08.19 07:06
Hannának...neki van igaza :D

Ja és Kriszta, mi köszönet mindenért, s nem fordítva! ;)
 
Fülöp Attila | 2011.08.19 08:39
Volt nálatok Maci s azt hiszem gyermek is, úgyhogy már csak egy lépés a tökéletességig ;)
 
Fülöp Attila | 2011.08.19 08:41
@Tündi: sőt, a tied s a Botié már csak fél lépés!
 
Tündi | 2011.08.19 09:34
ikken...a fogás jó, már csak az emelés kell magasabb legyen, s azok a fránya kerekek, ha nem forognának... :D
 
Edoka. | 2011.08.19 10:26
A szakszeru vaganykodashoz ugy erzem jovore elengedhetetlenul meg kell hiddetni egy Szakszeru Vaganykodas Vezeto posztot h kijavitsuk az idei csorbat .Erre mar iden lehet palyazni ,v fenntartjuk Fulcinek ? :)
 
Batizka | 2011.08.19 20:31
Volt aki a saját biciklijével vagánkodott, volt aki a máséval :) Köszönöm, Macsek!
 
Csíki András | 2011.08.25 08:02
Kedves Élő Erdélyesek!

Nagyon jó végignézni a képeket és olvasgatni a hozzászólásokat. Tényleg nagyon vagán amit csináltok- kicsit irigykedem!

András, EJKE
 

Ehhez az íráshoz nem lehet kommentelni.