1. nap - A gyilkos teszt-nap

 

A Nagyon Kék csapat ébresztő-ötlete: laptop-prímás, tavalyi mezőségi nótára. Mosolygós, pattogtatós, rácsodálkozós ébredésünk volt.  : )

   

Szenyóparty.

Közben az Agapé panzió előtt ezerrel folyik a bicó összeszerelés Füzi Gépállat Levente segítségével.

     

Magos zsemle vajjal, szalámival, paprika, barack, kicsi csoki ééééés virág van a zacskóban.

Minden résztvevőnek egységes színű pólója van, habár a csapatra van fektetve a hangsúly, nem ettől fogunk különbözni ezen a túrán. Tünde, Boti és Robi kiosztják a programfüzetet írószerrel, a pólókat, éééés az Erfatur jóvoltából egy "A Szilágyság és a Meszes-hegység"  térkép is belekerül a biciklitáskába.

Toró Tamás megnyújtatta izmainkat, Gücüke tábori eskütétellel ígértetett meg mindenfélét... osztán MEGYÜNK-MEGYÜNK !!!!!!

Zilah előtt várt Szőllősi Szilárd zilahi EKE-tag, aki türelmesen-izzadt, 2 óra várakozás útán fellelkesülve indult volna tovább, Mi meg  mááááár elfáradtunk  : )

Az idei túra újdonsága, hogy minden biciklin van egy "rendszámtábla", névvel és csapatszínnel ellátva. Risak hozott egy pungazacskónyi plüss állatkát.... ők is velünk utaztak. 

Várday Zsoltnak tetszik a programfüzet, ki is olvasta rögvest.

Sárkányok kertje (Almásgalgó) előtt egy kis pihenés, kánikula-levezető és gyalogtúra az érdekesebbnél-érdekesebb formájú alakzatokhoz. De előtte és utána azért pihenünk...

Egy kis mászka! Még nincs kiépítve a hely, de már a tavaly korlátokat helyeztek el az ösvény mentén. Esőzések után járhatatlan.

Szilárd mesélt nekünk a kialakulásukról,

itt valaha tenger volt, tengeri homok és mészkő kombinációból alakultak ki ezek a "szörnyek", aztán elcsúsztak a domboldaltól, és függetlenedtek.

Ééés, lám, amire senki sem számítana: tengeri homok a Szilágyságban :)

Zsibó: Wesselényi kastély és Botanikus kert. Alig lehetett a csapatot kiszerelni innen. Rózsaút, illatok, pálmafák, halak, óriáskaktuszok, növénykülönlegességek kötik oda órák hosszára a látogatókat. 

A Wesselényi kastély nem látogatható, le vannak zárva ajtói, és éppen ezért a feladat, amit a programfüzet kitűzött (Wesselényi kastély régi fényképének reproduklása ugyanabból a szögből), csak a nagyon elszánt erdélytúrázóknak volt megvalósítható (az alábbi fotó készítőjének nem :)

Nos - a 7o km helyett 93 km-t lett, Gps-szel lemérve. A szervezők titkos célja a nappal az volt, hogy lemérjük a résztvevők erejét, az erősek maradjanak és a gyengék kihulljanak (vesszen a férgesse!), és noha néhányukat (pontosabban a térdüket) eleggé megviselt ez a nap, de azért mindegyikük bent-/megmaradt, így teljes létszámban folytatódhat a túra :)

Este, a panzió teraszán kellemes beszélgetésben volt részünk! Meghívottunk,  Gáspár Attila, zenekutató-zenetanár érdekes  világot tárt elénk, kiadott énekgyüjteményéből énekelt és léleksimogató citerájával múlt-idéző hangulattal tette felejthetetlenné az estét.

   

Megismertünk a Hepe-Hupa pereméből egy keveset, amit  Beke György szavaival lehet jól leírni: "Erről a hepehupáról sokáig azt hittem - tán van még, aki így hiszi -, hogy szép hasonlat, költői kép csupán, hangzatos, el lehet játszani vele. E táj megtanít, hogy ez itt nem díszlet, hanem lényeg. A természet különben is csupán önmagának teremt, épít, alkot, nem bámész turisták gyönyörködtetésére."

Ma Mentünk, holnap Megyünk-Megyünk!!!  : )

Kvíz

1. Melyik Szilágyság három tájegysége?

A válaszokat az office@eloerdely.ro címre várjuk. Az összes kvíz kérdésre helyesen válaszolók között Szilágyság pólót sorsolunk ki.

Következő kérdés holnap.

 

Kommentek

Fülöp Attila | 2011.08.08 08:08
Kisérteties Déja-vu érzésem van; valami Úz-völgyi túra dereng, amikor egy bizonyos Endre nevű fiatalember 90km-esre hirdetett túrája végül 110km-re nyúlt :)

Na nem mintha megbántuk volna
 
Huba | 2011.08.08 08:18
Brühü.
 
Gyufa | 2011.08.08 10:31
Tempo, tempo ! :-) Ha mar habban van puderezzetek! :-). Udv es kitartast!!!:-)
 
Kozi | 2011.08.08 20:32
Attila: Endre nevu fiatalember mentsegere legyen mondva, Endre nem jarta le ezt az utvonalat, hanem az aznapi vezetonk Szollosi Szilard adta meg nekunk ezt a tavot, a baki csak annyi volt, hogy o Zilahrol indulva es Zilahra erkezve volt szamitva a 70 km, viszont mi Egrespatakrol indultunk, ami plusz 2x8 km, es ami egyben 2x3 jo kis kaptato :) Szoval inkabb ez a szakasz vette ki a kakaot az emberekbol :)
 

Ehhez az íráshoz nem lehet kommentelni.