Pro Mocsolya Egyesület

Civil szervezet
Település:

A Pro-Mocsolya Eegyesület megalapítását az az igény tette szükségessé, amely a közösség kulturális, szociális, egyházi életét szeretné fejleszteni. Ahhoz, hogy a vidékfejlesztés eredményességét növeljük szükségessé vált egy olyan szervezet létrehozása, amely hivatalosan is tudja képviselni a közösség érdekeit.

Tizenéves fiatalok számára közösségfejlesztő, projekt-management képzéseket tartottunk az Areopagus Alapítvány segítségével, amelynek következtében egy összeforrt, elkötelezett, a fejlesztési lehetőségeket ismerő csapat kovácsolódott össze, akik a Pro Mocsolya Egyesület megalapítását is kezdeményezték. 2007 augusztusában sikerült bejegyeztetnünk az egyesületünket, azóta több sikeres terv és program kivitelezéséhez kaptunk támogatást: falunapok, néptáncoktatás, szociális szolgáltatás. Jelenleg az “Együtt vagyunk európaiak ” című EU-s pályázat kivitelezésén dolgozunk, aminek fő céljai: -információhoz való hozzáférés növelése -a magyar és cigány fiatalok közötti együttműködés beindítása -az európai polgársági tudat fejlesztése a helyiekben -a környezetvédelem fontosságának tudatosítása - Interkultúrális nap szervezése, együtt élő népek kultúrájának a megismerése.

Jelenleg készülünk egy megnyert, régiós jellegű pályázat lebonyolítására, ahol már mi leszünk a kiírók. Pro Mocsolya szorosan együttműködik a Mocsolyai Református Egyházközséggel is, ennek köszönhetően az idén sikerült szociális ellátás téren is fejlesztéseket elérni. Először is akkreditáltattuk mind a két intézményt ahol tevékenységükben ez a két szervezet nagyon jól kiegészíti egymást.

A Pro Mocsolya Egyesület végzi a szociális információk áramoltatását, a Mocsolyai Református Egyházközség pedig 3 alkalmazottal végzi azon 25 idős gondozását, aki ezt igényelték. Ez a gondozás több tevékenységet foglal magába, és az igénytől, helyzettől függő. Idősek ellátásában végzendő szolgáltatások: - ivóvíz házhoz szállítása a falu központjában lévő artézi kúttól, napi bevásárlás az üzletből azoknak, akik ezt igénylik, ill. rászorulnak, gyógyszer kivevése az egész falu lakósai számára, otthoni takarítás, lelkigondozói beszélgetések, étel készítés, stb.

Szeretnénk mindent megtenni, hogy e térségben élő emberek megőrizzék hagyományaikat, tudjanak közösségben gondolkodni és élni, valamint kihasználva az Eu által felkínált lehetőségeket, őrülni a munkánk gyümölcseinek.

Pro Mocsolya Egyesület - Asociaţia Pro-Mocsolya -youtube

 

Telefon
O76631872o
E-mail
További információ

Elnök: Móré-Zsigmond Levente, lelkipásztor

Cím: Valea Pomilor nr: 177

Pro Mocsolya Egyesület

Az adatok feltöltése folyamatban...

Szöveg kiegészítése

Ha a kiegészítené a szöveget, vagy hibát, hiányosságot talált benne, kérjük írja az alábbi mezőbe a módosításait, melyeket ellenőrzés után megjelentetjük az oldalon.

Kép hozzáadása

Ha képet szeretne feltölteni, kérjük válassza ki a feltöltendő fájlt.