Szilágyperecseni hagymaszobor

Emlékmű
Szilágyperecseni hagymaszobor
Település:
Építés ideje:
2007

Az emlékmű mi mást is ábrázolhatna, mint egy hatalmas hagymát.

Embléma állítását tűzte ki célul a hagymabirodalom: Szilágyperecsen termelői úgy döntöttek, ország-világ tudomására hozzák, hogy a perecseni hagyma megállja helyét az európai uniós piacon, nyomatékosításul pedig hagymaemlékművet állítanak a falu határában, hogy mindenki tudja, hová érkezett.

Építése

Az óriáshagyma terveit Cornel Durgheu szobrász, a Nagyváradi Egyetem Képzőművészeti karának dékánja készíti el, és felügyeli a kivitelezést is.

Története

Az előzetes tervek szerint rézlemezekből és betonelemekből összeállítva - tudtuk meg a község polgármesterétől, Boncidai Csabától. Az elöljáró kiemelte: a perecseniek úgy gondolják, meg kell találniuk helyüket az európai piacon saját, minőségi terményeikkel, amellyel ellensúlyozni tudják a nyugati termékeket.

- A csatlakozás önmagában még nem jelent felzárkózást is, azért keményen meg kell dolgozni - mutatott rá a polgármester. Elmondta, hogy a hagymaemlékmű ötlete helyben fogalmazódott meg, és megtalálták hozzá a megfelelő befektetőt is Alexandru Tatar perecseni illetőségű, jelenleg Nagyváradon élő vállalkozó személyében. - Az üzletember állja az emlékmű költségeit, így mindenki jól jár - vélekedett a polgármester.

Az emlékmű leleplezését a hagymafesztiválra tervezik, amely további meglepetésekkel szolgál majd.

 

Hivatkozások

Források

Szilágyperecseni hagymaszobor

Az adatok feltöltése folyamatban...

Szöveg kiegészítése

Ha a kiegészítené a szöveget, vagy hibát, hiányosságot talált benne, kérjük írja az alábbi mezőbe a módosításait, melyeket ellenőrzés után megjelentetjük az oldalon.

Kép hozzáadása

Ha képet szeretne feltölteni, kérjük válassza ki a feltöltendő fájlt.