Szilágynagyfalu Vadrózsák néptánccsoport

Néptánc

2007- ben a könyvtárosi teendők kiegésszítőjeként, Somogyi Vengli Judith azt a feladatot kapta, lendítse fel a szunyókáló kulturális életet a faluban. Az ő vezetésével működik a Vadrózsák néptánccsoport, valamint az ő érdeme az is, hogy nagyfaluban megalakult egy népszerűvé vált moderntánc csoport is, az Instinct.

Számtalan fellépésük volt külőmböző fesztiválokon, falu vagy városnapokon vagy más kulturális rendezvényeken a megyében és a határon tul is. A Vadrózsák büszkék lehetnek mivel ők indították el azt a néptánc mozgalmat amelyik jelenleg kb. 60 gyermeket foglalkoztat és amilyenre még soha nem volt példa a településen. Sajnos a népdalkört nem sikerűlt létrehozni.

Szilágynagyfalu
Szilágynagyfalu Szilágynagyfalu öt évszázadon keresztül a Bánffy-család uradalmi központja, s környékének jelentős törzsbirtokosa. Afalutól dél-nyugatra fekszenek a kurgánok, szláv-avar temetkezési helyek.

Szilágynagyfalu Vadrózsák néptánccsoport

Az adatok feltöltése folyamatban...

Szöveg kiegészítése

Ha a kiegészítené a szöveget, vagy hibát, hiányosságot talált benne, kérjük írja az alábbi mezőbe a módosításait, melyeket ellenőrzés után megjelentetjük az oldalon.

Kép hozzáadása

Ha képet szeretne feltölteni, kérjük válassza ki a feltöltendő fájlt.