Király Péter

Életpályája

A kolozsvári egyetemen jogi doktorátust szerzett. 1914-ig Debrecenben ügyvéd, a Függetlenségi Párt Debrecen c. hivatalos lapjának szerkesztője, s a Fővárosi Lapok tudósítója. 

Szabad szelleműsége és az osztrák birodalom ellen írt cikkei miatt osztályellenes izgatás, felségsértés címén többször is perbe fogták és elítélték.

Verseit, rövidebb írásait főleg a Szilágyság és a Szilágy-Somlyó közölte. Az I. világháborúból hazatérve szülőfalujában telepedett le, írásait a Szilágyság, Szilágy-Somlyó, Brassói Lapok c. orgánumok közölték.

1932-ben fejezte be kéziratban maradt Az üldözött c. háromrészes drámai költeményét, melyben életének viszontagságait örökítette meg.

Művei

A magyar nemzet pusztulása (1898);

A rabság világából (verseskötet, 1901);

Vészkiáltások (társadalmi, politikai regény, 1904). 

Hivatkozások

Szilágyzovány
Szilágyzovány Szilágyzovány népe már a 19. század közepe táján elindult a polgárosodás útján. Viszonylagos jóléte nemcsak viseletében, hanem szokásaiban, a földművelés módjában, az építkezésben is megnyilvánul.

Király Péter

Az adatok feltöltése folyamatban...

Szöveg kiegészítése

Ha a kiegészítené a szöveget, vagy hibát, hiányosságot talált benne, kérjük írja az alábbi mezőbe a módosításait, melyeket ellenőrzés után megjelentetjük az oldalon.

Kép hozzáadása

Ha képet szeretne feltölteni, kérjük válassza ki a feltöltendő fájlt.