Sztankóczy György

Életpályája

Zilahon, 1906. április 10-én született, statisztikus, lexikonszerkesztő. Egyetemi tanulmányait a budapesti műegyegyetem gépészmérnöki karán kezdte, hat félévi tanulás után azonban abbahagyta, és a Pázmány Péter Tudományegy.

Állam- és Jogtudományi Karára iratkozott be. Ennek elvégzése után 1935-ben doktorátust szerzett. Pályáját 1935. jún.-ában a Központi Statisztikai Hivatalban kezdte, ahol az ipari és közlekedési, a mezőgazdasági statisztikai osztály, majd a tanulmányi alosztály, végül a népszámlálás munkatársa volt.

Tevékenysége során több szakcikket írt, amelyek a Statisztikai Szemlében jelentek meg. 1950. júl. 31- én állásából elbocsátották. 1951. jan. 18-tól a Klement Gottwald villamossági (Ganz) vállalatnál a transzformátor részlegben dolgozott művezetőként. Munkaviszonyát 1954. okt. 7-én megszüntették.

1956. márc. 10-től az Akadémiai Kiadóban dolgozott. A tervezett Magyar Enciklopédia statisztikai táblázatainak összeállításával kezdett foglalkozni, a terv megszűnése után a Magyar Életrajzi Lexikon egyik szerkesztője, majd a Pest-Buda-Óbuda egyesülésének 100. évfordulójára megjelent Budapest Lexikon (1973) felelős szerkesztője volt.

Budapesten, 1984. április 6-án halt meg.

Zilah
Zilah A Meszes lábánál elterülő Zilah már a honfoglalás idején lakott település volt. 1241-ben a tatárok feldúlták, felégették hogy a legenda szerint csak egy tyúkól maradt meg a városból.

Sztankóczy György

Az adatok feltöltése folyamatban...

Szöveg kiegészítése

Ha a kiegészítené a szöveget, vagy hibát, hiányosságot talált benne, kérjük írja az alábbi mezőbe a módosításait, melyeket ellenőrzés után megjelentetjük az oldalon.

Kép hozzáadása

Ha képet szeretne feltölteni, kérjük válassza ki a feltöltendő fájlt.