Szilágybagosi termálfürdő

Kemping
Szilágybagosi termálfürdő
Település:

Szilágybagos határában termálvíz tör fel, melyre termálfürdő és turistaközpont épült.

Szilágybagos közvetlen közelében, a falutól északra, a falut Szilágynagyfaluval összekötő út mentén fekszik a termálfürdő.

A hévizet a szilágysomlyói-valkói mélyszerkezeti törésvonal mentén 1971 nyarán sikerült fúrással felszínre hozni. A tengervíz fosszilis-tengeri eredetű, a kedvező földmélységi fokozatnak köszönhetően hőmérséklete megközelíti a 40 fokot.

A melegvíz 812 m mélységből tör fel, és igen sokféle ásványi sót tartalmaz. Vegyi jellegét tekintve a víz elsősorban hidrokarbonátos-kénes-nátriumos összetételű, vetekszik a félixfürdői termálvíz tulajdonságaival.

A három forrás együttes vízhozama 30 l/s, illetve 2592 köbméter/24 óra. Főleg gyógyászati célokra, különböző betegségek (mozgásszervi, idegrendszeri, női bajok stb.) kezelésére alkalmas.

Az 1989. évi rendszerváltás után a fürdő idegenforgalmi jelentősége erősen lecsökkent. Az épület állaga leromlott, a személyzet száma a minimálisra csökkent. A 80-as években megkezdett szállodák építése abbamaradt.

Kénes, szódas, bikarbonátos termálvize gyógyhatással vannak az idegbántalmakra és egyes nőgyógyászati betegségekre.

További információ

Toma Cristian

tel.: o741o79246

Cím: Str.Principala nr.5

Szilágybagosi termálfürdő

Az adatok feltöltése folyamatban...

Szöveg kiegészítése

Ha a kiegészítené a szöveget, vagy hibát, hiányosságot talált benne, kérjük írja az alábbi mezőbe a módosításait, melyeket ellenőrzés után megjelentetjük az oldalon.

Kép hozzáadása

Ha képet szeretne feltölteni, kérjük válassza ki a feltöltendő fájlt.